Voedingsbegeleiding

Hoe gaat het in zijn werk?

Ik neem je stapsgewijs mee door het begeleidingstraject. Heb je daarna nog vragen, neem dan contact met me op.

De begeleiding start altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek krijg ik een zo compleet mogelijk beeld van je situatie. We bespreken onder andere wat je graag wilt bereiken, wat je huidige leefgewoontes zijn (woon-/werk, training, vrije tijd) en uiteraard je voedingspatroon. Daarnaast doe ik een meting van je lichaamssamenstelling. Ik meet je gewicht, omtrekmaten, en doe een huidplooimeting voor het schatten van je vetpercentage.

Na het intakegesprek stel ik met behulp van alle gegevens een plan op dat zo goed mogelijk aansluit bij jouw doelen. Denk hierbij aan een voorbeeld van een dag-voedingspatroon met variaties en actiepunten waarmee jij resultaat kunt behalen. Bij het opstellen van het plan houd ik rekening met jouw voorkeuren. Zo kan ik het plan bijvoorbeeld afstemmen op een vegetarisch of veganistisch voedingspatroon. We bespreken het plan en geven het verder vorm tijdens een nieuwe afspraak. Daarna kun je echt aan de slag. We plannen direct een vervolgafspraak om na een aantal weken je voortgang te bespreken en te meten. Tijdens dit gesprek kunnen er nog aanpassingen gedaan worden en/of verdere actiepunten besproken worden.

De basisbegeleiding bestaat uit totaal drie contactmomenten; het intakegesprek, de eerste vervolgafspraak waarin ik je alles uitleg over het voedingsplan en de tweede vervolgafspraak waarin we je progressie bespreken en meten. Na de basisbegeleiding bespreken we of meerdere vervolgafspraken nodig of gewenst zijn. Vervolgafspraken gaan ook per drie afspraken, omdat ik je progressie wil blijven monitoren om tijdig bij te kunnen sturen.